Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
اخبار تکنولوژی

علت افزایش قیمت گوشی‌های اپل بعد از اعلام خبر ممنوعیت واردات آیفون 14

آیا این تصمیم بزودی تغییر خواهد کرد؟

زمان مطالعه: 3 دقیقه

گوشی آیفون 14 در حال حاضر جزو دستگاه‌‎هایی است که همچنان موضوع واردات آن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. بعد از گذشت چند ماه از عرضه این گوشی، اکنون اداره گمرک با انتشار بخش‌‎نامه‌ای به صورت رسمی ممنوعیت واردات آیفون 14 به صورت مسافری و پستی را اعلام کرد. همچنین، شایعه‌ای منتشر شده که نشان می‌دهد این ممنوعیت باعث افزایش قیمت محصولات اپل در بازار ایران شده است. در ادامه همراه مجله لیون کامپیوتر باشید.

در این بخش‌نامه که توسط گمرک منتشر شده، آمده است: «از تاریخ اول اسفند ماه 1401، کلیه مدل‌های تلفن همراه آیفون ۱۴ و مدل‌های بالاتر از آن در لیست کالاهای مجاز همراه مسافر و پستی ورودی کشور نخواهد بود، به همین دلیل از این تاریخ به بعد امکان ثبت اطلاعات گوشی‌های وارداتی در سامانه مسافری و پستی وجود ندارد.»

علت افزایش قیمت گوشی‌های آیفون بعد از اعلام خبر ممنوعیت واردات آیفون 14

انتشار این خبر موجی از واکنش‌ها را در فضای رسانه‌ای کشور به دنبال داشت، اما آیا ممنوعیت آیفون منطقی به نظر می‌رسد؟ نکته دیگر اینکه افزایش قیمت گوشی‌های آیفون واقعاً از همین موضوع سر چشمه می‌گیرد؟ پس از اطلاعیه مدیرکل گمرک ایران مبنی بر ممنوعیت واردات مسافری و پستی آیفون ۱۴ و مدل‌های بعد از آن تا اطلاع ثانوی به نظر می‌رسد قیمت مدل‌های قبلی این برند با افزایش قیمت قابل توجهی مواجه شد.

مهدی عبقری، دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی راجع به این موضوع توضیح مختصری ارائه داد و گفت:

افزایش قیمت آیفون بخاطر کاهش تولید است و ربطی به خبر ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ از رویه مسافری ندارد.

در حال حاضر، قیمت انواع گوشی‌های آیفون۱۳ حاکی از افزایش ۶۰ تا ۱۰۰ درصدی قیمت به‌ویژه قیمت آیفون ۱۳ پرومکس است که تا ۱۱۰ میلیون تومان نیز در بازار قیمت می‌خورد؛ رقمی که نسبت به میانگین قیمت شهریورماه ۲ برابر است. قیمت آیفون۱۳پرومکس ابتدای آذر امسال ۵۴ تا ۵۵ میلیون تومان بود.

سهم آیفون از بازار تلفن همراه ایران

مطابق با اظهارنظر کارشناسان سامانه همتا، در شش‌ماهه دوم سال ۱۴۰۰ برابر با ۸ میلیون و ۸۹۰ هزار و ۵۵۴ دستگاه تلفن همراه از مدل‌های مختلف وارد کشور شده است که سهم برند اپل (گوشی‌های آیفون) ۷۰۹ هزار و ۸۴۵ دستگاه بوده است. همچنین ازآنجایی‌که رونمایی آیفون ۱۳ در شهریورماه صورت‌گرفته بود؛ لذا مطابق با آمارها در شش ماه دوم سال ۱۴۰۰، برابر با ۶۳۷ هزار و ۸۷ دستگاه وارد کشور شد که این حجم از واردات، هزینه ارزی ۸۵۰ میلیون‌دلاری در پی داشته است.

نکته جالب‌توجه این بوده که از مجموع ۴.۴ میلیارد دلار تلفن همراه وارد شده به کشور در سال ۱۴۰۰، بیش از ۱.۴ میلیارد دلار به آیفون اختصاص پیدا کرده است، در واقع آیفون ۱۳ به تنهایی سهم ۲۰ درصدی در واردات تلفن‌ ‎ همراه را به خود اختصاص داده است.

پرچمدار جدید سامسونگ عرضه شد اما آیفون 14 نه!

خضریان، نماینده تهران در مجلس که از مخالفان واردات کالاهای لوکس از جمله گوشی بوده در اردیبهشت ماه گفته است که با قول وزارت صمت تا نیم سال اول سال  ۱۴۰۱ جلوی واردات آیفون گرفته خواهد شد: «اوایل اردیبهشت ۱۴۰۱ بود که با جنجال سازی نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری چون خضریان با جا به جایی تعرفه واردات این گوشی‌ها به ردیف کالایی ۲۷ منتقل شد تا از شمول دریافت ارز نیمایی خارج شوند اما مشکل اینجاست که ردیف های ۲۷ به بالا به رغم عدم اختصاص بودجه نیمایی امکان ثبت سفارش هم پیدا نمی کنند.»

در حالی واردات تجاری آیفون ۱۴ ممنوع شده که به گفته دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی، مشکلی برای رجیستری آخرین مدل برند سامسونگ که قیمتی هم رده آیفون دارد، وجود ندارد و گلکسی اس ۲۳ اولترا سامسونگ عرضه شده است. 

هرگونه واردات آیفون ۱۴ غیرمجاز است

بعد از اخباری که در خصوص ممنوعیت واردات آیفون تجاری و عدم تصمیم‌گیری در خصوص رجیستری آیفون ۱۴ هایی که به صورت مسافری وارد شده بود منتشر شد، روز گذشته گمرک بخشنامه‌ای صادر کرد مبنی بر این که هر نوع واردات آیفون ۱۴ به هر نحو غیرمجاز است. به این ترتیب با این بخشنامه که با همکاری وزارت صمت منتشر شده، واردات مسافری و پستی هم ممنوع شده است. 

ابهام در رجیستری گوشی‌هایی که قانونی وارد شده است

رجیستری گوشی و دستگاه‌های سیم کارت خور با هدف مبارزه با قاچاق از سال ۹۶ آغاز شده است. ممنوعیت واردات به کنار، معلوم نیست چرا وزارت صمت تکلیف رجیستری گوشی‌هایی که به صورت مسافری وارد شده است را مشخص نمی‌کند. درحالی که می‌تواند به راحتی با رجیستری گوشی‌ها کسب درآمد کند. سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا سال گذشته گفته بود که رجیستری کردن گوشی‌ها ١٠ هزار میلیارد تومان سود برای کشور داشت.

سهیل حسینی

گیمر، علاقه مند به تکنولوژی و بازی های ویدئویی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا